Vitaliteit in de breedste zin van het woord

‘Werken aan je gezondheid is een cadeau aan jezelf dat je pas later uitpakt.’

Dit is de slogan van de MARK Academie waar ik mijn opleiding tot Vitaliteitscoach en trainer heb mogen volgen. Een slogan waar ik volledig achtersta! Werk maken van je gezondheid werpt zijn vruchten af op veel vlakken in je leven.

Vitaliteit gaat echt niet alleen over voedingskeuzes en bewegen, maar juist ook over de keuzes die je maakt op andere essentiële punten in je leven. Denk hierbij aan de balans tussen je stressniveau en je ontspanning of de kwaliteit van je slaap. Maar ook aan de zingeving van je tijd. Ben je blij met je dagen? Haal jij al het leven uit je dag?

Maar hoe doe je dat dan?, hoor ik je al vragen. Hoe bereik je de werkelijke gedragsverandering die nodig is? Op welke manier kun je wel je doelen bereiken, waardoor lekkerder in je vel gaat zitten en meer energie ervaart? Dat zal voor iedereen anders zijn, daar is geen pasklare oplossing voor. Ieder mens is tenslotte anders, maar iedereen kan zijn doel bereiken!!!

En nee, het zal vast niet allemaal vanzelf gaan, want nieuwe gewoonten aanleren vraagt commitment. Commitment aan jezelf! En ik hoop ook dat je met jezelf zult afspreken dat opgeven geen optie is! Juist wanneer het even niet gaat zoals je wil. Als de kilo’s er niet afvliegen en je voornemens heel snel weer in de prullenbak verdwijnen.

Juist dan! Geef dan niet op!

Vandaag werken aan je gezondheid en vitaliteit is een cadeau voor later!!!

Ik ben er om, als het allemaal wat minder makkelijk gaat dan dat je had gedacht, het gesprek met je aan te gaan zodat je kunt werken aan een BLIJVENDE verandering in je leefstijl!

Mijn eigen reis heeft veel hobbels gekend en ik weet dat het echt wat van je vraagt om gezondere keuzes vol te houden. Toen ik aan de opleiding tot Vitaliteitscoach begon moest ik iedere middag gaan slapen om de dag te kunnen beleven. Mijn gezondheid had in de voorgaande jaren flink te lijden gehad en beperkt me nog steeds. Maar wel anders! Doordat ik ging toepassen wat ik leerde waren mijn middagdutjes al snel niet meer nodig!

Ik eet gezond (en ook ik zondig 😉)  en probeer dagelijks voldoende te bewegen. Ik respecteer mijn pauzemomenten en maak mijn nachtrust belangrijk.

Stap voor stap. Dan kom jij er ook!